Mitä kissan elekieli kertoo

  • 21 Sep, 2021

Kissa pöydällä

Kaikki kissanomistajat pääsevät seuraamaan autiopaikalta kissan hauskaa sekä joskus myös ärsyttävää käytöstä. Kissan elekieli kertoo omistajalle usein tärkeitä asioita kissan voinnista. Se voi kertoa esimerkiksi kissan turhautumisesta, sairaudesta tai tyytyväisyydestä ja hyvästä voinnista. Kissan käytökselle on aina hyvä syy, joten esimerkiksi huonosta käytöksestä ei saisi koskaan syyttää kissaa, vaan käytöksen taakse pitäisi osata nähdä. Kun kissa voi hyvin, se myöskin näyttää sen. Seuraavaksi kerromme sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tarkastella kissan vointia.

Mitä kissan elekieli kertoo?

Kissa osoittaa omistajalleen omia tunteitaan monella eri tavalla. Kun kissa naukuu, kehrää ja puskee, se usein haluaa ruokaa. Ruoan lisäksi tällainen käytös tarkoittaa sitä, että se osoittaa luottamustaan omistajalleen ja hakee tämän huomiota.

Kissan luottamuksesta kertoo myös se, että se katsoo omistajaansa pitkään samalla avaten ja sulkien silmiänsä hitaasti. Jos kissa antaa omistajan silittää tätä vatsasta, se on myös suuri luottamuksenosoitus. Kehrääminen puolestaan kertoo siitä, että kissa on tyytyväinen ja kokee olevansa turvassa.

Mistä huomaa, jos kissalla ei ole kaikki hyvin?

Jos kissa alkaa yhtäkkiä käyttäytymään ärsyttävästi, kuten pissaamaan väärään paikkaan, kannattaa kiinnittää huomiota sen vointiin. Kissa voi näin viestiä omistajalleen voivansa huonosti, ja se kaipaa apua. Myös uhkaavasti käyttäytyminen voi olla merkki kissan hädästä.

Silloin jos et osaa tunnistaa, mikä on kissan huonon käytöksen takana, kannattaa kissa käyttää eläinlääkärillä. Joskus huonon käytöksen takana voi olla jokin sairaus tai vaikka kipu. Monesti käytös voi kuitenkin johtua vain kissan turhautumisesta, jolloin sille kannattaa hankkia esimerkiksi kissanleluja, joita moni lemmikkitarvikeliike netissä myy.