Viimeisimmät artikkelit

Kissojen joulukalenteri herkuilla
 • 05 Oct, 2022

Joulun odotuksessa on aina oma mielenkiintonsa ja jos perheestä ei löydy pientä väkeä, voi joulukalenterin ostaa myös lemmikille. Niitä on saatavana sekä kissoille että koirille. Kissojen joulukalenteri on täynnä erilaisia maistuvia herkkuja ja onkin hyvä valita sellainen, joka on lemmikin mieleen. Valinta onkin hankala silloin, jos lemmikki on hiukan kranttu eikä pysty etukäteen sanomaan, pitääkö se kalenterin herkuista vai ei. Hutiostos aina harmittaa, joten toinen vaihtoehto on rakentaa kalenteri itse ja sisällyttää sinne sellainen kissanruoka tai herkut, joka karvatassua kiinnostaa.

Millainen on kissan terveellinen ruokavalio
 • 17 Sep, 2022

Laadukas ruokavalio on tärkeä osa jokaisen kissan terveyttä. Se pitää lemmikin tyytyväisenä, hyvinvoivana ja elinvoimaisena. Oikeanlainen ja ravinteikas ruokavalio edesauttaa kissan hampaiden hyvinvointia, pitää turkin kiiltävänä sekä ehkäisee eläimen kuivumista. Kissan terveellinen ruokavalio koostuu pääosin laadukkaasta eläinproteiinista, minkä lisäksi ravinnossa on oltava tarpeeksi rasvaa, kivennäisaineita, vitamiineja sekä välttämättömiä rasvahappoja. Hiilihydraatteja se ei juurikaan tarvitse, mutta pieni määrä kuituja on usein hyväksi kissan vatsan toiminnalle. Kissan terveellinen ruokavalio on laadukasSopivaan kissan ruokavalioon vaikuttaa moni seikka kuten eläimen ikä, aktiivisuus sekä elämäntilanne.

Suomalainen kissanruoka
 • 14 Aug, 2022

Aina puhutaan, että pitäisi suosia kotimaista ruokaa ja tuotteita. Nyt markkinoille on tullut onneksi kotimaista ruokaa myös kotieläimillekin, joten kotimaisuuteen pystyy panostamaan entistä paremmin. Kokonaan suomalaista kissanruokaa on saatu vuodesta 2018 asti, tuottaja on Eläinruokatehdas Lemmikki ja merkkinä on Oscar. Suomalainen kissanruoka sisältää kotimaisia raaka-aineita ja ovat ammattilaisten huolella suunnittelemia. Ne ovat maistuvia, sisältävät tarpeeksi proteiinia sekä lihaa ja ovat hyvin sulavia. Suomalainen kissanruoka on hyvä valintaMarkkinoilla on saatavilla kuivaraksujen lisäksi myös suomalaista täysravintoa, lihaa ja herkkuja.

Bilanx kissanruoka maistuu kissoille
 • 10 Jul, 2022

Bilanx kissanruoka on laadukasta ja viljatonta ruokaa ilman ylimääräisiä lisäaineita kuten sokeria. Korkealaatuiset tuotteet ovat eläinlääkärien suunnittelemia, herkullisia reseptejä kokeillaan ja kehitetään makuraatina toimivien kissojen kanssa. Bilanx kissanruuat ovat tutkittuja, turvallisia ja jatkuvasti testattuja tuotteita, sillä kissasi ansaitsevat vain parasta! Maukkaat, ravinteikkaat ja hyvin sulavat ruoat ovat pitävät kissasi elimistön terveenä ja kissasi voi hyvin. Bilanx kissanruoka valmistetaan luonnollisista raaka-aineistaLuonnollisista raaka-aineista valmistettua Bilanx kissanruokaa on saatavana sekä kuiva- että märkäruokana. Tuotteita löytyy niin pennuille kuin seniorikissoille, valikoimaa on kissan koko elinkaaren ajan.

Koiran painonpudotus käytännössä
 • 14 Feb, 2022

Ylipaino on kasvava ongelma koirien keskuudessa ja arviolta joka kolmas koira on ylipainoinen. Syitä koiran lihomiselle on monia, mutta yleisimmät syyt koiran ylipainolle ovat liian vähäinen liikunta ja ylensyönti. Koirien ylipaino tuo mukanaan monia terveysriskejä, kuten diabeteksen, sydänsairaudet ja nivelongelmat. Koiran painonpudotus voi aluksi tuntua haastavalta, mutta jo pienillä muutoksilla on suuri vaikutus. Laihdutus on parasta aloittaa pikkuhiljaa lisäämällä koiran liikuntaa ja tekemällä muutoksia ruokavalioon. Koiran painonpudotus ruuan ja liikunnan avullaVarmista, että koirallasi on runsaasti tilaa juosta ja leikkiä.

Tee itse kakkapussipidike
 • 09 Jan, 2022

Jokainen koiran ulkoiluttaja tietää, miten tärkeää on saada papanat poimittua kadulta tai puistosta pois, mutta välillä iskee laiskuus eikä tule kikkareita lainkaan korjattua. Keväällä lumen alta paljastuu melkoinen määrä kikkareita. Siksi kakkapussipidike on jokaisen koiranomistajan tärkein apuväline, kun koiraa lähtee ulkoiluttamaan. Se auttaa, että sinulla on aina riittävästi pusseja mukanasi. Lisäksi kakkapussipidikkeen voi myös suunnitella sellaiseksi, että sen voi kiinnittää talutushihnaan, vyölenkkiin tai siitä voi tehdä myös jonkinlaisen avaimenperän. Mitä tarvikkeita kakkapussipidike tarvitsee?

Kissan laihdutus
 • 12 Dec, 2021

Kaikki kissanomistajat pääsevät seuraamaan autiopaikalta kissan hauskaa sekä joskus myös ärsyttävää käytöstä. Kissan elekieli kertoo omistajalle usein tärkeitä asioita kissan voinnista. Se voi kertoa esimerkiksi kissan turhautumisesta, sairaudesta tai tyytyväisyydestä ja hyvästä voinnista. Kissan käytökselle on aina hyvä syy, joten esimerkiksi huonosta käytöksestä ei saisi koskaan syyttää kissaa, vaan käytöksen taakse pitäisi osata nähdä. Kun kissa voi hyvin, se myöskin näyttää sen. Seuraavaksi kerromme sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tarkastella kissan vointia.

Mitä lihaa kissalle voi antaa?
 • 08 Dec, 2021

Kissan luontainen ravintoympyrä sisältää raakaa lihaa, pieniä määriä luita sekä sisäelimiä. Monille kissoille saalistaminen ei kuitenkaan oli mahdollista, joten mitä lihaa kissalle voi tarjota? Raakaravinto on hyvä vaihtoehto ja se on hyvin luontaista evästä, mitä kissalle ylipäätään voi tarjota. Jos mietitään kissaa saaliseläimenä, se syö pienjyrsijöitä, joista se esimerkiksi saa hyvin nestettä. Pienjyrsijöiden sisältämä veden määrä on noin 70 prosenttia. Myös raakaravinnon lihassa ja sisäelimissä on vettä suunnilleen 60-70 prosenttia.

Miksi kissanpentu ei syö?
 • 07 Nov, 2021

Oletko hankkinut kotiisi kissanpennun, mutta joudut yhtenään kippaamaan kissanruokaa roskiin, koska se jää syömättä? Kissan syömättömyydelle löytyy monia eri syitä, ja oikean syyn selvittäminen on avain sille, että kissan saa jälleen kiinnostumaan ruoastaan. Kissanpentu on usein uusi talossa ja saattaa jännittää uutta kotia yhtä paljon kuin sinä uutta perheenjäsentä. Syy sille, että kissanpentu ei syö, voi olla siinä, että se jännittää vielä uutta kotia. Syyt sille, miksi kissanpentu ei syöSyitä kissan syömättömyyteen voi olla monia.

Koirien aktivointilelut pitävät koiran virkeänä
 • 08 Oct, 2021

Koirat pysyvät virkeinä ja hyvässä fyysisessä kunnossa, kun niillä on aktiviteetteja. Pelkkä tavallinen lenkkeily ja kotona lepäily ei yleensä riitä koirille. Koirien aktivointilelut ovatkin hyvä keino pitää koirat tyytyväisinä. Niiden avulla koira voi leikkiä joko yksin tai yhdessä muiden koirien kanssa. Myös omistaja voi leikkiä koiransa kanssa aktivointilelujen avulla ja vaikka opettaa koiralle uusia temppuja. Koirien aktivointilelut sopivat kaikenlaisille koirilleKoirien aktivointileluja on monenlaisia, joten jokainen omistaja löytää takuulla juuri omalle koiralleen parhaiten sopivat lelut helposti.

Mitä kissan elekieli kertoo
 • 21 Sep, 2021

Kaikki kissanomistajat pääsevät seuraamaan autiopaikalta kissan hauskaa sekä joskus myös ärsyttävää käytöstä. Kissan elekieli kertoo omistajalle usein tärkeitä asioita kissan voinnista. Se voi kertoa esimerkiksi kissan turhautumisesta, sairaudesta tai tyytyväisyydestä ja hyvästä voinnista. Kissan käytökselle on aina hyvä syy, joten esimerkiksi huonosta käytöksestä ei saisi koskaan syyttää kissaa, vaan käytöksen taakse pitäisi osata nähdä. Kun kissa voi hyvin, se myöskin näyttää sen. Seuraavaksi kerromme sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tarkastella kissan vointia.

Pentutreffit tutuksi | Opi koiranpentujen tapaamisesta
 • 21 Sep, 2021

Moni koiranpennun hankkinut toivoo taatusti, että koira oppisi olemaan muiden koirien seurassa luonnollisesti. Tätä varten erilaiset pentutreffit ovat loistava ratkaisu. Pentutreffejä järjestetään useimmissa kaupungeissa ja niiden aikana koiranpennut saavat rauhassa juosta ja temmeltää muiden pentujen kanssa. Oman kaupungin tapahtumia kannattaa pitää silmällä, sillä joissakin kaupungeissa tällaisia treffejä järjestetään jopa kerran kuukaudessa kysynnän mukaan. Voit tietysti halutessasi järjestää tällaisen tapahtuman myös itse. Tällöin voit kysellä paikkakuntasi muilta pennunomistajilta kiinnostuksesta esimerkiksi sosiaalisen median kautta.