Kissanlelut

Kissanlelut aktivoivat lemmikkiäsi

Kissa tarvitsee ruuan ja rakkauden lisäksi virikkeitä ollakseen onnellinen. Kissanlelut ovat oiva keino aktivoida lemmikkiä ja tuoda piristystä sen päivään. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kun kissa leikkii säännöllisesti, sillä ilmenee vähemmän aggressiivisuutta ja muita käytösongelmia. Lisäksi leikkivän sisäkissan paino pysyy kurissa laiskottelevaa kaveriaan paremmin. Lelujen parissa kisu viihtyy pitkään yksinkin, mutta yhtä hauskaa on leikittää lemmikkiä ja seurata sen puuhailuja lelujensa kanssa. Lelut kissalle kannattaa valita huolella, sillä tarjolla on monenlaista kapinetta. Parhaat tunnistaa siitä, että ne ovat turvallisia ja kiinnostavat lemmikkiä pidempään kuin vain ensinuuhkaisun ajan.

Lelujen lisäksi laadukas kissanruoka muodostaa hyvinvoivan lemmikin terveyden perustan. Kuten lelujen, myös ravinnon suhteen valinta kannattaa tehdä huolella, jotta varmistaa sen olevan täysipainoista ja kissan aidoksi parhaaksi.

Kissanlelut kestävät retuutusta

Parhaat kissanlelut eivät hajoa kovassakaan kulutuksessa. Kissa on saaliseläin, joten leikkihiiri muuttuu sen mielikuvituksessa oikeaksi ja saa sen mukaisen kohtelun. Varmista, että kissasi kissanlelut ovat sellaisia, joista ei irtoa pieniä osia. Sellaiset voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Lelun on hyvä olla myös oikean kokoinen. Kissanpentu leikkii pienemmillä ja kevyemmillä leluilla kuin kookkaampi lemmikki. Kissat ovat kuitenkin leikkisiä ikään katsomatta! Plussaa on, jos lelun voi pestä pesukoneessa. Jos haluat jotakin ekstraa, voit kokeilla kissanmintulla terästettyjä leluja. Kissanminttu on luonnollinen ja täysin turvallinen ainesosa, joka saa kissat leikkisiksi ja hieman hupsuiksikin, kunnes sen vaikutus lakkaa.

Erilaiset lelut kissalle

Kissanleluja on tarjolla valtava kirjo. Aktivointilelut saavat kissan liikkeelle. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset pallot ja hiiret, joiden perässä kissa jaksaa leikkiä pitkään. Se töytäisee usein itse lelun tassullaan liikkeelle ja säntää sitten innoissaan perään. Lelukepeissä on puolestaan kepin päässä naruun kiinnitettynä esimerkiksi leikkihiiri tai höyhentuppo. Kepin heiluttamiseen tarvitaan ihmistä, ja kissa tavoittelee saalistaan. Kun mietit, mitkä lelut kissalle olisivat sopivimpia, lemmikkitarvikeliike valikoimineen auttaa oikeille jäljille.

Kissanlelut tarjoavat tutkittavaa vaatimattomista perushiiristä monimutkaisiin mekaanisiin leluihin. Vain kokeilemalla selviää, millainen lelu on juuri sinun lemmikkisi mieleen. Usein yksi lelu saattaa nousta ylitse muiden, ja sitä rakastetaankin sitten niin kauan kuin leluista suinkin on jotain jäljellä. Silkan viihtymisen lisäksi leluilla on myös muita vaikutuksia. Leikkiminen saattaa kehittää kissan älykkyyttä ja jopa ehkäistä masennusta. Leikkivä lemmikki on onnellinen lemmikki.