Koirien aktivointilelut pitävät koiran virkeänä

  • 08 Oct, 2021

Koirat rakastavat aktiviteetteja

Koirat pysyvät virkeinä ja hyvässä fyysisessä kunnossa, kun niillä on aktiviteetteja. Pelkkä tavallinen lenkkeily ja kotona lepäily ei yleensä riitä koirille. Koirien aktivointilelut ovatkin hyvä keino pitää koirat tyytyväisinä. Niiden avulla koira voi leikkiä joko yksin tai yhdessä muiden koirien kanssa. Myös omistaja voi leikkiä koiransa kanssa aktivointilelujen avulla ja vaikka opettaa koiralle uusia temppuja.

Koirien aktivointilelut sopivat kaikenlaisille koirille

Koirien aktivointileluja on monenlaisia, joten jokainen omistaja löytää takuulla juuri omalle koiralleen parhaiten sopivat lelut helposti. Aktivointilelun sisälle voi vaikkapa laittaa herkun, jolloin koira saa palkinnon arvoituksen ratkaistuaan. Koiralle on siis nykyään olemassa myös tällaisia älypelejä, jotka vaativat aikaa ja saavat koiran huomion parhaimmillaan pitkäksi aikaa.

Moni lemmikkitarvikeliike netissä myy erilaisia aktivointileluja, jotka sopivat niin pienille kuin suurillekin roduille. Toki lelujen välillä on eroavaisuuksia, joten se kannattaa huomioida leluja ostettaessa. Aina aktivoinnin tarkoituksena ei kuitenkaan tarvitse olla palkinnon saaminen, vaan koira voi leikkiä myös ajankuluksi. Tällöin aktivointilelut ovat hyviä valintoja, jos koira on pitkiä aikoja yksin kotona.

Aktivointilelut koulutuksen tukena

Jos koiralle haluaa opettaa joko tavallista käyttäytymistä tai sitten temppuja, voi leluja käyttää apuna siinä. Lelun sisälle voi laittaa namipalan ja omistaja voi pitää leluja kädessään, kun koiran kanssa harjoitellaan rinnalla kävelemistä. Kun koira kävelee hienosti, annetaan lelu sille palkinnoksi onnistumisesta.