Miksi kissanpentu ei syö?

  • 07 Nov, 2021

Oletko hankkinut kotiisi kissanpennun, mutta joudut yhtenään kippaamaan kissanruokaa roskiin, koska se jää syömättä? Kissan syömättömyydelle löytyy monia eri syitä, ja oikean syyn selvittäminen on avain sille, että kissan saa jälleen kiinnostumaan ruoastaan. Kissanpentu on usein uusi talossa ja saattaa jännittää uutta kotia yhtä paljon kuin sinä uutta perheenjäsentä. Syy sille, että kissanpentu ei syö, voi olla siinä, että se jännittää vielä uutta kotia.

Syyt sille, miksi kissanpentu ei syö

Syitä kissan syömättömyyteen voi olla monia. Ehkä se ei ole tottunut samaan ruokaan, jota se kotonasi saa, vaan se saattoi syödä ensimmäisessä kasvattiperheessään jotakin aivan erilaista tai eri merkkistä ruokaa. Kissa saattaa myös arastella jääkappikylmää ruokaa, jos se on tottunut saamaan ruokansa huoneenlämpöisenä. Kokeile, suostuuko kissa syömään ruokansa eri lämpöisenä.

Muista, että kissanpentu ei tarvitse vielä paljoa ruokaa kerralla, joten syyt koskemattomalta näyttävään ruokakuppiin voivat olla siinä, että kissa ei vain jaksa syödä kuin ihan vähän kerrallaan. Voit myös kokeilla eri kissanruokamerkkejä herättääksesi kissan ruokahalun. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ravitseva Perfect fit -kissanruoka? Osta vaikka muutama eri merkkinen ruoka ja kokeile, mikä sopii kissallesi parhaiten.

Katse kissan ruokakuppiin

Moni kissa voi olla tarkka myös siitä, millaisesta astiasta ruokansa syö. Onko kissan ruokakuppi sellainen, että kissan on helppo syödä ruokansa siitä? Kokeile vaihtaa ruoka eri astiaan, jos näyttää siltä, että kissa ei millään malta syödä. Jos syömättömyys jatkuu pitkään, kannattaa vierailla eläinlääkärillä.