Pentutreffit tutuksi | Opi koiranpentujen tapaamisesta

  • 21 Sep, 2021

Koiranpentuja

Moni koiranpennun hankkinut toivoo taatusti, että koira oppisi olemaan muiden koirien seurassa luonnollisesti. Tätä varten erilaiset pentutreffit ovat loistava ratkaisu. Pentutreffejä järjestetään useimmissa kaupungeissa ja niiden aikana koiranpennut saavat rauhassa juosta ja temmeltää muiden pentujen kanssa. Oman kaupungin tapahtumia kannattaa pitää silmällä, sillä joissakin kaupungeissa tällaisia treffejä järjestetään jopa kerran kuukaudessa kysynnän mukaan. Voit tietysti halutessasi järjestää tällaisen tapahtuman myös itse. Tällöin voit kysellä paikkakuntasi muilta pennunomistajilta kiinnostuksesta esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

Miksi pentutreffit kannattaa?

Koiranpennut sosiaalistuvat usein noin 3-5 kuukauden ikäisinä. Kun se tuon ikähaarukan aikana kokee uusia asioita turvallisesti oman omistajansa läsnä ollessa, se oppii luottamaan sekä muihin koiriin että ihmisiin.

Koiran kanssa kannattaa käydä läpi normaaleja arkipäivän tilanteita pentuiässä, jolloin se oppii ja selviää normaaleista tilanteista aikuistuessaan. Pentua ei saisi pakottaa koskaan mihinkään tuntemattomaan, vaan sen tulisi tapahtua rahallisesti ja turvallisesti omistajan kanssa.

Pentutreffien säännöt

Pentutreffeille saa usein tuoda 3-9 kuukauden ikäisiä koiria. On kuitenkin tärkeää, että koira on saanut varhaisrokotuksen ennen treffeille osallistumista. Myöskään liian vanhat koirat eivät voi enää osallistua treffeille, sillä ne voivat olla liian voimakkaita leikkikavereita.

Treffeillä koiria ei myöskään opeteta tai käsketä liiaksi, vaan niiden annetaan rauhassa tutustua uuteen tilanteeseen. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan koiralle esimerkiksi hihna ja muutama makupala, joita moni lemmikkitarvikeliike myy. Tällöin olet varautunut kaikkeen, eikä esimerkiksi nälkä yllätä turhaan kesken kivan tapaamisen.