Tee itse kakkapussipidike

  • 09 Jan, 2022

Kakkapussipidike on käytännöllinen vastuuntuntoiselle koiran ulkoiluttajalle.

Jokainen koiran ulkoiluttaja tietää, miten tärkeää on saada papanat poimittua kadulta tai puistosta pois, mutta välillä iskee laiskuus eikä tule kikkareita lainkaan korjattua. Keväällä lumen alta paljastuu melkoinen määrä kikkareita. Siksi kakkapussipidike on jokaisen koiranomistajan tärkein apuväline, kun koiraa lähtee ulkoiluttamaan. Se auttaa, että sinulla on aina riittävästi pusseja mukanasi. Lisäksi kakkapussipidikkeen voi myös suunnitella sellaiseksi, että sen voi kiinnittää talutushihnaan, vyölenkkiin tai siitä voi tehdä myös jonkinlaisen avaimenperän.

Mitä tarvikkeita kakkapussipidike tarvitsee?

Kakkapussipidikkeeseen tarvitsee vähän joustavaa kangasta, ompelulankaa sekä kuminauhaa. Lisäksi on mietittävä etukäteen, miten pidikettä aikoo kuljettaa mukanaan. Jos laittaa sen vyöhön, siihen riittää haka ja vinonauha. Jos taas haluaa käyttää sitä talutushihnassa, on parempi vaihtoehto hankkia tarranauhaa. Avaimenperänä toimiessaan se tarvitsee avainrenkaan sekä vinonauhaa. Näistä tarvikkeita saa loihdittua itselleen sopivan kokoisen pussin. Pussin kokokin riippuu itsestäsi, mutta kovin isoa siitä ei kannata tehdä.

Kun olet saanut ommeltua oman pidikkeesi valmiiksi, onkin aika miettiä, millainen puolestaan on hyvä kakkapussi. Monen suosikiksi on noussut Zooplus joka on antibakteerinen kakkapussi. Siinä vaniljantuoksu neutraloi pahaa hajua. Se myös hajoaa sen jälkeen, kun sen heittää roskakoriin, joten sillä myös pienentää hiilijalanjälkeä. Markkinoilla on myös monia muitakin kakkapusseja, mutta yhteistä niille kaikille on varmaankin se, että niissä on mukana kahvat.

Lisävinkkejä itsetehtyyn

Jos olet oikein taitava käsistäsi, voit pidikkeen hurauttaa ommella joko saumurilla tai ompelukoneella. Reunatkin voi pyöristää, jos intoa riittää. Sitä voi myös miettiä, miten kakkapussit laittaa pidikkeeseen. Sinnehän voi työntää koko rullan tai vaihtoehtoisesti täyttää sen toisistaan irrotetuilla pusseilla. Sen ratkaisee se, kumpi tapa sinua itseäsi miellyttää eniten. Pääasia on se, että pusseja on aina mukana, kun ulkoilutat koiraa ja siivoat jätökset pois.